11 Серпня 2022
Новини

У Запорізькій АЕС відновили резервне електроживлення

У Запорізькій АЕС відновили резервне електроживлення
Резервну лінію електроживлення Запорізької атомної електростанції, яка до цього була з'єднана з енергосистемою лише однією лінією із чотирьох основних, 10 серпня відновила Україна.

Про це повідомляє МАГАТЕ.

Відновлення резервного електроживлення відбулось через день після того, як український регулятор повідомив МАГАТЕ, що станція має обмежений доступ до електроенергії. Раніше повідомлялось, що обстріл минулого тижня пошкодив систему зовнішнього електропостачання ЗАЕС.

Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Маріно Гроссі, який 11 серпня доповідатиме про ситуацію на ЗАЕС у Раді Безпеки ООН, назвав відновлення резервної лінії позитивною подією.

Нагадаємо, гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі заявив про стурбованість обстрілом захопленої окупантами Запорізької АЕС України та вкотре висловив готовність очолити місію експертів МАГАТЕ на захоплену станцію.

Після обстрілів ЗАЕС Україна надіслала в ООН та МАГАТЕ листи із закликом відправити безпекову місію на Запорізьку АЕС. Та президент НАЕК «Енергоатом» Петро Котін заявив, що МАГАТЕ може приїхати на Запорізьку АЕС лише за наявності гарантій безпеки, які можна забезпечити, якщо ввести на станцію миротворчий контингент ООН.

Крім того, нещодавно у НАЕК« Енергоатом» заявили, що персонал «росатому» передав на захоплену ЗАЕС спеціальну програму з її перепідключення до Криму. Передумовою цієї програми є фактично важке пошкодження лінії зв'язку ЗАЕС з енергосистемою України.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: запоріжжя, війна з Росією
В тему