11 Серпня 2022
Новини

Оцінили післявоєнну відбудову України: у скільки обійдеться

Оцінили післявоєнну відбудову України: у скільки обійдеться

Відновлення зруйнованих активів України після війни обійдеться в 188 мільярдів доларів, з яких прямі збитки - 110,4 млрд доларів.

Це сума мінімальних потреб. Про це йдеться в оновленні оцінки збитку української економіки від вторгнення росії для проєкту KSE Institute «Росія заплатить», - пише Слово і Діло.

Тільки за останній тиждень сума прямого збитку інфраструктурі України зросла на 2,1 млрд доларів. Загальна сума прямого збитку - 110,4 млрд доларів, з яких:

  • 33,4 млрд доларів збитків завдано інфраструктурним об'єктам України. Через бойові дії пошкоджено або зруйновано 304 мости та мостові переправи (1,8 млрд доларів), пошкоджено, зруйновано або захоплено не менше 15,3 тис. багатоповерхівок, 115,9 тис. приватних будинків, 388 підприємств, сотні дитячих садків, медичних установ, культурних споруд.
  • Непрямі втрати промисловості та підприємств склали 29,8 млрд доларів.
  • Непрямі втрати агропромисловості та земельного фонду склали 23,4 млрд доларів.
  • Непрямі втрати інфраструктури склали 18,2 млрд доларів.
  • 44,6 млрд доларів потрібно на відновлення інфраструктури в цілому
  • 2,3 млрд доларів потрібно на відновлення культурних, туристичних і спортивних споруд.

Зростання мінімальної суми, потрібної на відновлення після війни, пов'язане зі збільшенням кількості руйнувань від російських атак. За тиждень окупанти зруйнували інфраструктурних об'єктів на 3 млрд доларів. Вказується також, що загальна сума потреб у відновленні враховує тільки відновлення того, що було зруйновано. Тут не враховуються необхідні витрати на відновлення економіки та модернізацію активів, які не були пошкоджені - тому, що з урахуванням цих цифр загальна сума перевищить 750 млрд доларів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна
В тему

Останні матеріали