9 Серпня 2022
Новини

У Харкові СБУ викрила «крота» в своєму управлінні

У Харкові СБУ викрила «крота» в своєму управлінні

У Харківській області затримали співробітника координаційного штабу Управління СБУ, який працював на спецслужби росії.

Про це інформують речник СБУ Артем Дехтяренко та Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, на початку березня 2022 року експосадовця Харківської міської ради завербували співробітники ФСБ рф. За їхнім завданням він влаштувався до Антитерористичного штабу при УСБУ в Харківській області.

Маючи доступ до інформації, зловмисник передавав ворогу контактні дані працівників СБУ, шляхи наступну ЗСУ, місця розташування позицій блокпостів і військової техніки, а також дані, які він щоденно вносив в закриту інформаційну систему.

Таким чином підозрюваний допомагав представникам спецслужб рф в проведенні підривної діяльності проти України в умовах воєнного стану.

За даними СБУ, в обмін за співпрацю ворог надав "кроту" гарантії безпеки для нього і його родини, якби рф вдалося захопити регіон. Наразі агенту повідомлено про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Суд уже обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, 29 травня президент Володимир Зеленський звільнив очільника управління Служби безпеки України в Харківській області Романа Дудіна за недбале виконання службових обов'язків і пообіцяв йому розслідування правоохоронців.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: сбу, війна з Росією, Відео T1.ua
В тему