9 Серпня 2022
Новини

росія відвертає увагу від реальних ризиків катастрофи повідомленням про замінування ЗАЕС

росія відвертає увагу від реальних ризиків катастрофи повідомленням про замінування ЗАЕС
Заявою про знищення найбільшого ядерного об’єкту Європи (Запорізької атомної електростанції), ймовірно, хочуть відвернути увагу від реальних ризиків ядерної катастрофи. 

Такі погрози російського генерал-майора Валерія Васильєва є фейковими, - повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Зокрема, ризики включають мінування станції та небезпечне зберігання військового озброєння поблизу ядерних реакторів і сховищ ядерних відходів.

ISW вказує, що Bellingcat визначив геолокацію відео з дрона, яке оприлюднило російське опозиційне видання The Insider 5 серпня. Відео зображує російську військову техніку, що рухається всередині та навколо ЗАЕС.

Серед іншого там були військові вантажівки та бронетехніка, що рухалися всередині та навколо будівлі, в якій міститься перший із шести ядерних реакторів.

російсько-окупаційні війська також вирили траншеї на станції та навколо неї та, можливо, облаштували вогневі позиції.

«З липня російські війська неодноразово обстрілювали сусіднє підконтрольне Україні місто Нікополь, ймовірно, з позицій в АЕС або навколо неї», — вказує ISW.

І додають, що російські війська, ймовірно, використовують загрозу ядерної катастрофи, щоби зменшити бажання Заходу надати військову підтримку українському контрнаступу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, запоріжжя
В тему

Останні матеріали