9 Серпня 2022
Новини

На Луганщині шахти перебувають на межі закриття

На Луганщині шахти перебувають на межі закриття
На межі зачинення на тимчасово захоплених російсько-окупаційними військами територіях опинилися підприємства вугільної галузі Луганської області.

Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Це, зокрема, Сорокине (Краснодон), Ровеньки, Довжанськ, (Свердловськ). Майже всіх, кого можна було відправити на фронт із шахт у цих населених пунктів, вже «мобілізували» на початку вторгнення.

«Зараз кожна повістка — ще один крок до повної зупинки підприємств. Людей не вистачає. Всі знають, що з фронту не повертаються, тому опановують нові спеціальності, працюють за сумісництвом, виходять у додаткові зміни», — зазначив він.

Гайдай каже, що шахтарів ледве вистачає для підтримки життєдіяльності підприємств. Дійшли до того, що почали запрошувати на роботу чоловіків із сусідніх областей рф. Ситуація наближається до катастрофічної.

Нагадаємо, за даними заступника міністра внутрішніх справ Євгена Єніна, окупанти вже випустили по Луганщині 4 тисячі снарядів.

Тим часом у тимчасово захоплених населених пунктах області окупанти посилили насильницьку «мобілізацію». До цього нині долучені керівники відділів кадрів підприємств та вчителі.

Ситуація на тимчасово окупованих територіях катастрофічна: російські окупанти геть не займаються життєдіяльністю захоплених населених пунктів.

«Новини окупованих міст Луганщини: інфекції у воді, завали розбитих будинків, сміття і пересувний телевізор із пропагандою», — розповів Гайдай.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луганськ, війна з Росією
В тему