9 Серпня 2022
Новини

На росії кажуть, що у СІЗО помер полонений захисник Маріуполя

На росії кажуть, що у СІЗО помер полонений захисник Маріуполя
У СІЗО на території невизнаної «ДНР», як повідомляють російські пропагандисти, помер один з українських полонених захисників Маріуполя.

Про це повідомляє російське пропагандистське медіа ТАСС, - пише hromadske.

Вказується, що загиблий був членом підрозділу «Ведмеді», що входить до полку «Азов». Пропагандисти заявляють, що військовий помер через ускладнення хронічних захворювань та погіршення здоров'я «внаслідок наркозалежності». Ім'я померлого не називають.

Координаційний штаб із питань військовополонених після появи інформацію про смерть військового зробив запит до росії. Відповідь очікують, повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони.

У розвідці поки не підтвердили і не спростували інформацію про загибель полоненого.

російські медіа також повідомляють, що так званий «верховний суд» невизнаної «ДНР» почав судити 9 полонених українських бійців із підрозділу «Ведмеді». Пропагандисти кажуть, що полонені співпрацювали зі слідством та давали свідчення. Натомість рідні бійців заявляли, що полонені роблять заяви під тиском.

Бойовики «ДНР» вимагають для українських захисників смертної кари. Оголосити «вирок» мають уже цього тижня.

Нагадаємо, Маріупольська міська рада 6 серпня заявила, що у тимчасово окупованому Маріуполі росіяни планують провести самосуд над українськими полоненими захисниками. На сцені маріупольської камерної філармонії росіяни встановлюють тюремні клітки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: маріуполь, війна з Росією, полон
В тему