9 Серпня 2022
Новини

Експорт українського зерна: з порту «Чорноморськ» вийшло ще два судна

Експорт українського зерна: з порту «Чорноморськ» вийшло ще два судна
Два судна з 70 000 тоннами української агропродукції вийшло з порту «Чорноморськ».

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури.

Судно Rahmi Yaggi доставить 5,3 тисячі тонн продовольства до Туреччини. Ще майже 65 тисяч тонн кукурудзи корабель Ocean Lion доставить до Південної Кореї.

Нагадаємо, Україна підписала угоду з Туреччиною та ООН про безпечне вивезення зерна через Чорне море. Україна не підписувала жодних документів з росією — рф підписала дзеркальну угоду з Туреччиною та ООН.

Домовленості передбачають розблокування трьох українських портів — «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний» — для вивезення зерна і продовольства. Контроль над портами залишається за українською стороною. У портах перебуватимуть лише судна, які забезпечують експорт зерна та пов'язаних із ним продовольства й добрив. У Туреччині Спільний координаційний центр проводить інспекцію кораблів, що прямують з і до України.

Перше судно з українським зерном після 24 лютого вийшло з Одеського порту 1 серпня. Судно RAZONI під прапором Сьєрра-Леоне 2 серпня досягло узбережжя Туреччини. 3 серпня його оглянула команда, до складу якої входять російські та українські посадовці. Корабель вирушив до Триполі в Лівані, куди повинен доставити свій вантаж із 26 тисяч тонн кукурудзи.

Наразі експорт зерна відновили вже з усіх трьох портів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: одеса, війна з Росією
В тему