2 Серпня 2022
Новини

На Херсонщині росіяни обстріляли мікроавтобус із цивільними: є загиблі

На Херсонщині росіяни обстріляли мікроавтобус із цивільними: є загиблі
Фото ілюстративне
На Херсонщині мікроавтобус із цивільними, які хотіли евакуюватися з окупації 1 серпня, обстріляли російські війська. 

Про це заявив голова військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул. Двоє людей загинули.

Обстріл стався біля села Довгове. У мікроавтобусі, який їхав з окупованого селища Старосілля, було семеро людей. За словами Вілкула, росіяни впритул його обстріляли протитанковою ракетою.

До Кривого Рогу вдалося евакуювати п'ятьох людей: трьох чоловіків та двох жінок, усі цивільні. Двоє з них перебувають у дуже важкому стані з опіковим шоком. У лікарні в Кривому Розі їм зараз надають медичну допомогу.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський казав, що Збройні сили України крок за кроком просуваються в Херсонську область. Розвідка Міністерства оборони Великої Британії також підтвердила, що Україна на Херсонщині набирає обертів.

Зокрема, за даними української розвідки, після ударів ЗСУ в ніч проти 29 липня по розташуванню сил окупантів поблизу селищ Верхній Токмак та Чернігівка Запорізької області росіяни відвели особовий склад і техніку на інші позиції.

Водночас міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликала українців покинути окуповані частини Запорізької та Херсонської областей, щоб ЗСУ під час контрнаступу не наражали на небезпеку цивільне населення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: херсон, війна з Росією, громадський транспорт, обстріли
В тему