1 Серпня 2022
Новини

Україна отримала три РСЗВ Mars II від Німеччини

Україна отримала три РСЗВ Mars II від Німеччини
Фото ілюстративне
Три реактивні системи залпового вогню MARS II, які передало Міністерство оборони Німеччини, прибули до України.

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

Наприкінці липня Німеччина анонсувала передавання трьох РСЗВ Mars II, усі вони вже в Україні. Тоді у Німеччині зазначили, що передають три гаубиці Panzerhaubitze 2000, а вже передали п'ять артилерійських зенітних установок Gepard. 

Як пише «Мілітарний», система Mars II фактично є ліцензійною копією американської M270 MLRS та має лише незначні допрацювання. Артилерійська частина системи має 12 транспортно-пускових контейнерів та може бити на відстань до 70 кілометрів.

Резніков заявляв, що для ефективного стримування російських військ Україні потрібно щонайменше 50 артилерійських систем HIMARS та MLRS M270, а для ефективного контрнаступу — не менше ніж 100. Також, за словами міністра, Україні потрібні далекобійні ракети на понад 100-150 кілометрів, щоб повністю знищити логістику та швидко відрізати російських військових від підтримки. Наразі ЗСУ отримали ракети дальністю до 80 кілометрів.

Радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван наголосив, що США не готові постачати Україні ракети ATACMS дальністю до 300 кілометрів для HIMARS.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, німеччина
В тему