1 Серпня 2022
Новини

В Україні запустили платформу розшуку дітей

В Україні запустили платформу розшуку дітей

Державний портал розшуку дітей "Діти війни" запрацював в Україні з 1 серпня.

Про це повідомила радниця-уповноважена президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар'я Герасимчук, яка також є координаторкою відповідної платформи.

"Діти війни" – інформаційна платформа, за допомогою якої батьки та правоохоронні органи зможуть збирати інформацію про дітей, які:

  • постраждали під час війни,
  • зникли безвісти,
  • були незаконно депортовані до росії або на тимчасово окуповані території.

Герасимчук назвала дві основні функції платформи:

  • надавати актуальні інформаційні зведення щодо дітей, які постраждали внаслідок російської військової агресії проти України (загиблі, поранені, зниклі безвісти, депортовані), а також щодо тих, кого вдалося розшукати і врятувати;
  • допомагати розшукувати дітей. 

За допомогою платформи можна зв'язатися з Національною поліцією України, Офісом Генерального прокурора, а також з Національним інформаційним бюро. За словами уповноваженої президента, правоохоронні органи щодня оновлюватимуть кількість показники на платформі "Діти війни".

Сайтом можуть скористатися батьки загубленої, переміщеної або ж депортованої дитини, а також будь-хто, хто має інформацію про зниклих дітей, порушення їхніх прав або злочини, скоєні проти них.

"Цей портал створено як інструмент пошуку дітей, їх порятунку та визволення з місць примусового переміщення чи депортації. Інформація, розміщена тут – це наочне свідчення геноциду українських дітей та злочинів проти людяності, які армія росії щодня здійснює проти українського народу", – наголошує Дар'я Герасимчук.

Вона також підкреслила, що кількість дітей, які фізично страждають від війни, що провадить рф, щодня зростає.

Станом на 1 серпня відомо про:

    • 693 поранені дитини;
    • 358 загиблих,
    • 203 зниклих безвісти,
    • щонайменше 5754 дитини нелегально депортовані до росії.

Водночас українським правоохоронним органам, за її словами, вдалося знайти 4039 дітей та 47 повернути з депортації. Також Герасимчук зауважила, що рф заявляє про 450 тисяч депортованих до росії дітей, яких не збирається повертати в Україну.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, діти, розшук
В тему

Останні матеріали