1 Серпня 2022
Новини

рашисти створюють умови для наступу на Харків, - ISW

рашисти створюють умови для наступу на Харків, - ISW

У напрямку Харківської області або у бік Харкова рашисти створюють умови для проведення наступальних операцій.

Так вважають аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

«російські сили відновили локальні наземні атаки на північний захід та південний захід від Ізюму і, можливо, створюють умови для проведення наступальних операцій далі на захід, на Харківську область або у бік Харкова», – йдеться у повідомленні.

В ISW нагадали, що останніми днями російські війська здійснювали безуспішні штурми та спроби розвідки боєм біля Чепіля, Щурівки та Гусарівки (на північний захід від Ізюма) та відновили штурми на Дмитрівку та Бражиківку (на південний захід від Ізюма).

Протягом кількох місяців окупанти утримували позиції в районі Балаклії та Великої Камишевахи і можуть використовувати ці райони як плацдарми для наступальної операції. Аналітики вважають, що росіяни можуть використати свої позиції в районі Балаклії, щоб відновити штурм Харкова з південного сходу. Але в успішності такого заходу вони сумніваються.

«Вкрай малоймовірно, що російські сили захоплять Харківську область або місто Харків — друге за чисельністю населення місто в Україні — враховуючи темпи просування росії на Донбасі і проблеми з формуванням сил і тиловим забезпеченням, що зберігаються. ISW раніше оцінював, що президент росії володимир путін, можливо, наказав російським військам взяти Харків і неокуповану частину Харківської області, але навряд чи йому вдасться досягти таких цілей. російські сили також можуть проводити провокаційні атаки, щоб запобігти контрнаступу українських військ», – заявили в Інституті.

Нагадаємо, в ISW також заявляли, що цілями вторгнення росії в Україну залишаються зміна політичного режиму та знищення суверенітету української держави. На думку аналітиків, кремль готується до затяжної війни з наміром захопити набагато більшу частину України, ніж Донбас.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: харків, війна з Росією
В тему