31 Липня 2022
Новини

Небо країн Балтії патрулюватимуть винищувачі Німеччини, Угорщини, Італії

Небо країн Балтії патрулюватимуть винищувачі Німеччини, Угорщини, Італії

З 1 серпня німецькі, угорські та італійські винищувачі розпочнуть повітряне патрулювання над Балтійським регіоном у рамках місії НАТО з контролю за повітряним простором.

Про це йдеться у повідомленні на сайті НАТО.

У найближчі місяці чотири угорські винищувачі JAS-39 і близько вісімдесяти осіб керуватимуть місією з авіабази Шяуляй в Литві, тоді як чотири німецькі літаки Eurofighter вилітатимуть з Емарі в Естонії. До них приєднаються італійські винищувачі Eurofighter, які базуються у польському Мальборку.

"Повітряна поліція НАТО є яскравим прикладом солідарності Альянсу в дії. У той час, коли європейська безпека була фундаментально змінена війною Росії проти України, винищувачі НАТО цілодобово готові захищати повітряний простір союзників. Ми завжди пильні", — сказала речниця НАТО Оана Лунгеску.

Нові контингенти замінять бельгійські, французькі та іспанські підрозділи, які патрулювали регіон з квітня. ВПС Чехії, які провели у Шауляї кілька місяців, продовжать свою дислокацію протягом літа.

Зазначимо, що союзники по черзі охороняють небо над Естонією, Латвією та Литвою після того, як країни Балтії приєдналися до НАТО у 2004 році, оскільки вони не мають власних винищувачів.

Після вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року НАТО ще більше посилило повітряне патрулювання в східній частині Альянсу, додавши додаткові літаки.

В рамках місії НАТО з патрулювання повітряного простору, винищувачі піднімаються в небо, коли літаки поблизу повітряного простору Альянсу не дотримуються належних процедур пілотування. Літаки швидкого реагування НАТО готові злетіти протягом декількох хвилин, щоб перехопити будь-який літак, який може загрожувати повітряному простору Альянсу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, авіація, німеччина, угорщина, італія, літак, війна з Росією
В тему