31 Липня 2022
Новини

Від перегляду відео з кастрацією українського воїна полонений рашист втратив свідомість

Від перегляду відео з кастрацією  українського воїна полонений рашист втратив свідомість

Полонений окупант втратив свідомість під час перегляду відеоролика тортур українського воїна. Йдеться про відео, на якому російські окупанти жорстоко катували полоненого українця, а потім вбили його.

Про це в ефірі телемарафону розповів журналіст Володимир Золкін, який регулярно записує інтерв'ю з полоненими окупантами.

За його словами, відео з Оленівської колонії, де росіяни вбили 50 полонених з "Азовсталі", а також ролик з тортурами українського воїна він пропонував переглянути кільком окупантам. Однак росіяни не змогли його додивитися до кінця.

"Я їм сьогодні показував і ролик обстрілу колонії в Оленівці, і ролик зі знущаннями, який облетів мережу в останні дні. … Я їм сьогодні показував це відео, і один полонений під час перегляду цього відео просто втратив свідомість", – розповів журналіст.

Золкін зазначив, що головна задача зараз – забрати з полону українських воїнів і видати росіянам їхніх військових злочинців, яких в Україні утримують згідно Женевської конвенції.

Нагадаємо, Офіс генпрокурора повідомив, що розпочато кримінальне провадження після появи відео з катуванням українського військовополоненого (провадження відкрито за фактом порушення законів та звичаїв війни - ч. 1 ст. 438 Кримінального Кодексу України).

Зокрема, до ЄРДР внесено відомості за результатами опрацювання відео, на якому особи у формі військовослужбовців збройних сил РФ катують полоненого у формі військовослужбовця ЗСУ.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, війна з Росією
В тему