26 Липня 2022
Новини

рашисти випустили одразу 18 ракет по Миколаївщині

рашисти випустили одразу 18 ракет по Миколаївщині

По Миколаївській області зранку 26 липня російські війська випустили одразу 18 ракет. 

Про це повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім в етері телемарафону. Частина з них влучила в критичну інфраструктуру.

росіяни випустили шість ракет Х-59 з літаків та дванадцять ракет типу С-300. Частину з них протиповітряній обороні вдалося збити, а деякі не влучили в ціль. Водночас деякі ракети потрапили в критичну інфраструктуру та підприємства. Зокрема, вони зруйнували три секції залізничного мосту, який не працював. Обійшлося без жертв.

Раніше командування «Південь» повідомляло, що на Миколаївщині також атаковано портову інфраструктуру, а по Миколаївському району окупанти завдали удару із ЗРК С-300 з боку тимчасово окупованої Херсонщини. Влучили в авторинок та інші відкриті території передмістя. 

Кім каже, що окупанти завдавали масованого удару по всьому півдню. «Військові дії зараз ущільнилися і дуже багато авіації працює з обох боків. З огляду на те, що ЗСУ знищують командні пункти та склади, вони теж намагаються щось там показувати», — каже посадовець.

Як кажуть в американському Інституті вивчення війни (ISW), використання систем С-300 по наземних цілях є неефективним, оскільки такі ракети несуть невелике корисне навантаження та оптимізовані для знищення крихких літаків у польоті. 

Аналітики стверджують, що використання росією ракет С-300 для наземних ударів може свідчити про те, що в окупантів закінчуються ракети класу «земля-земля» або що у них не вистачає компонентів, необхідних для застосування С-300 за призначенням, зокрема деталей для наведення.

Нагадаємо, командування «Південь» повідомляло, що російсько-окупаційні війська завдали з боку Чорного моря масованого ракетного удару по півдню України, зокрема і з застосуванням авіації. На Одещині є влучання в приватні будівлі прибережних сіл із наступним загорянням. На місцях працюють рятувальники.

В Одеській районній держадміністрації повідомили про одну поранену людину в Одеському районі. А президент Володимир Зеленський заявив, що окупанти влучили у курортне селище Затока.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: миколаїв, війна з Росією
В тему