26 Липня 2022
Новини

Троє бойовиків «ДНР» проведуть за ґратами 15 років

Троє бойовиків «ДНР» проведуть за ґратами 15 років
Ще троє бойовиків т.зв. «днр», які воювали у складі зс рф проти України, проведуть 15 років за ґратами.

Про це повідомляє СБУ.

За даними слідства, на початку березня вони як «новобранці» пройшли військовий вишкіл у таборі, що його окупаційна влада влаштувала в одній зі шкіл-інтернатів окупованого Донецька. Зрештою їх призначили кулеметниками та відправили до полку рф, а після розподілу направили до російського Бєлгорода для тренувань на військовій базі.

Для війни проти України «новобранців» перекинули на Харківський напрямок. Усі вони потрапили в український полон наприкінці березня, під час звільнення Вільхівки на Харківщині.

Трьох кулеметників визнали винними у держзраді (ч. 2 ст. 111 ККУ) та запереченні збройної агресії рф проти України (ч. 1 ст. 436-2 ККУ).

Нагадаємо, 23 травня у Києві оголосили перший вирок російському військовому за злочин проти цивільного: 21-річного сержанта Вадима Шишимаріна засудили до довічного ув'язнення за вбивство жителя Сумщини. Ще двох російських військових засудили до 11,5 року ув'язнення — їх визнали винними в обстрілах Харківщини.

На початку червня суд також визнав винними у держзраді чотирьох затриманих українців, які перейшли на бік окупантів, і засудив їх до 15 років ув'язнення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: днр, війна з Росією, сбу
В тему

Останні матеріали