25 Липня 2022
Новини

Всі контрольовані росіянами мости, що ведуть до Херсона, пошкодили ЗСУ

Всі контрольовані росіянами мости, що ведуть до Херсона, пошкодили ЗСУ
Всі три контрольовані росією мости, що ведуть до Херсона, за останній тиждень пошкодили українські військові.

Про це заявили в американському Інституті вивчення війни (ISW) 24 липня.

Українські війська 24 липня завдали удару по мосту через дамбу Новокаховської гідроелектростанції, пошкодивши дорогу. Втім, легковий транспорт все ще може перейти міст. російські джерела стверджували, що Україна застосувала HIMARS для цього удару, і що ремонт мосту вже триває. 

Також, як відзначили в ISW, на кадрах за 23 липня видно, як легкові автомобілі об’їжджають пробоїни, залишені на Антонівському мосту біля Херсона. На думку аналітиків, це свідчить про те, що ремонт цього окремо розташованого Антонівського мосту може бути складнішим, ніж мосту в Новій Каховці.

А ще, за даними ISW, у ніч проти 24 липня українські партизани підірвали підконтрольну росії залізницю поблизу Новобогданівки Запорізької області, що за 30 км на північ від Мелітополя. Зображення показують розриви залізничного вузла, що відрізає Василівку та Токмак від магістральної залізничної колії до Мелітополя. 

«Українські офіційні особи повідомили, що російські війська використовують залізницю для транспортування техніки та персоналу з Мелітополя в напрямку Василівки та Токмака», — відзначили аналітики.

Нагадаємо, окупанти зранку 20 липня заявили, що ЗСУ знову вдарили по Антонівському мосту біля Херсона. Рух переправою тимчасово обмежили. За даними колаборантів, ЗСУ випустили 12 ракет, із яких 11 влучили по мосту. Міст майже повністю зруйнований.

Як писало BBC, блокування цього мосту поставило під загрозу херсонський гарнізон російської армії навіть за умови, що дамба в Новій Каховці буде ціла. Водночас залишалася об'їзна дорога через річку Інгулець — там був лише один міст у селі Дар'ївка. Схоже, саме його і зруйнували українські захисники: 23 липня повідомляли, що ЗСУ в Херсонській області вдарили по мосту через річку Інгулець та, ймовірно, дамбі Каховської гідроелектростанції.

А 24 липня стало відомо, що окупанти намагаються нашвидкуруч відремонтувати стратегічні для них мости, пошкоджені Збройними силами України на Херсонщині.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, херсон
В тему