25 Липня 2022
Новини

В Україні житло втратили майже 800 тисяч осіб

В Україні житло втратили майже 800 тисяч осіб
Внаслідок повномасштабного вторгнення росії в Україну житло втратили майже 800 тисяч українців.

Про це повідомила міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук у етері національного телемарафону, передає «Укрінформ».

Вона зазначила, що Мінрегіон нині займається питанням модульного житла, як і рештою будівництва.

«У них є програми, відповідні гроші на це. Як ви знаєте, є програми разом з польським урядом, іншими урядами є вже перші модульні містечка, але їх точно недостатньо», — сказала Верещук.

Міністерка розповіла про приклад на Чернігівщині, коли люди не дуже хочуть жити в модульних містечках, бо жили у своїх приватних будівлях і хочуть «хоч одну кімнатку, але у себе на городі».

«Те, що житла цього року не буде побудовано в достатній кількості, треба вже казати. Те, що люди будуть переміщатися і опалювальний сезон буде важким, це дійсно теж правда. Але те, що ми займаємося, до прикладу, житлом, утепленням, реконструкцією, заміною котлів, робимо все, щоб люди, які перемістилися, мали де жити і де перезимувати — це теж факт», — переконує вона.

Верещук прогнозує, що ще близько пів мільйона людей у осінній період переміститься зі сходу на захід країни, що складе додаткове навантаження до тих, які вже виїхали раніше.

За підрахунками Київської школи економіки (KSE) станом на 13 липня сума прямих втрат економіки України через руйнування та пошкодження інфраструктури становить 95,9 мільярда доларів.

Найбільшу частку втрат складають житлові будинки — 36,6 мільярда доларів, або 38% від усіх втрат. Унаслідок війни зруйновано або пошкоджено майже 121 тисяча житлових будинків.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, будинок
В тему