24 Липня 2022
Новини

рашисти готують «розслідування» про події в маріупольському драмтеатрі

рашисти готують «розслідування» про події в маріупольському драмтеатрі
Псевдорозслідування про авіаудар по драмтеатру Маріуполя, де загинули сотні людей, які були поряд із будівлею або ховались у приміщеннях від обстрілів, планують опублікувати російсько-окупаційні сили.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України. У такий спосіб окупанти хочуть спробувати зняти із себе відповідальність.

Зараз окупанти за допомогою кількох знімальних груп російських телеканалів готують постановчі відео, які начебто «мають довести», що вибух в Маріупольському драмтеатрі стався всередині приміщення, а всі руйнування — це начебто «наслідок детонації великої кількості вибухівки».

За даними ГУР, окупанти будуть переконувати, що кількість жертв не перевищувала 14 осіб. З-поміж іншого, російські пропагандисти навіть знайшли «свідків», які підтвердять, що напередодні «люди у військовій формі заносили ящики» всередину будівлі.

Нагадаємо, 16 березня російські військові скинули авіабомбу на Драматичний театр у Маріуполі. На той момент там могли бути сотні місцевих, які ховалися й чекали евакуації з міста. 

За якийсь час по тому окупанти оголосили, що закінчили розбір завалів театру. Але дізнатися, скільки людей там загинуло, ми, ймовірно, навряд чи зможемо. Міська влада Маріуполя заявляла про орієнтовну кількість — 300 загиблих, у розслідуванні Associated Press ішлося про вдвічі більше число. 

Журналіст Юрій Бутусов публікував перехоплення розмов похоронної команди рф у Маріуполі, де обговорювали залучення техніки, зокрема тракторів, для прибирання тіл померлих у драмтеатрі.

Маріупольська міськрада повідомляла, що «слідчі» окупантів звітували, що трупний запах у драмтеатрі виник не через сотні загиблих в результаті російського авіанальоту, а через прихований склад протухлої риби.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, маріуполь
В тему