24 Липня 2022
Новини

Експорт українського зерна: формують каравани суден

Експорт українського зерна: формують каравани суден
Морські торгові порти Одеса, Чорноморськ та Південний, що на Одещині, до відновлення роботи готує Адміністрація морських портів України (АМПУ).

Про це йдеться у повідомленні АМПУ. З них відправлятимуть на експорт українське зерно та похідні харчові продукти.

Вхід і вихід суден до цих морських портів буде здійснюватися через формування каравану, який супроводжуватиме судно лідирування.

Нагадаємо, 23 липня міністр інфраструктури України Олександр Кубраков запевнив, що Україна продовжує технічну підготовку до запуску експорту аграрної продукції з українських портів попри ракетний удар окупантів по одеському порту.

Ракетний удар по Одеському морському торговому порту відбувся наступного дня після того, як у Стамбулі домовилися про відновлення експорту зерна з українських портів, зокрема й із порту Одеси. Відповідну угоду Україна підписала з Туреччиною та ООН, рф підписала дзеркальний документ. 

За даними ОК «Південь», окупанти атакували порт крилатими ракетами типу «Калібр». Дві ракети збили сили протиповітряної оборони, ще дві влучили в об'єкти інфраструктури порту. У Мінагрополітики повідомили, що в порту було зерно, яке сподівалися відправити за кілька днів.

За даними ОК «Південь», окупанти влучили в помпову станцію, проте рятувальники швидко загасили пожежу на місці удару. Глава Одеської ОВА розповів, що внаслідок ракетного удару є поранені.

У росії за день по тому підтвердили удар по одеському порту, хоча раніше росіяни, як повідомляв міністр оборони Туреччини Хулусі Акар, заперечували свою причетність. Міноборони рф заявило, що вони начебто знищили український військовий корабель, який стояв у доці, склад протикорабельних ракет Harpoon, а також вивели з ладу виробничі потужності підприємства з ремонту українських військових кораблів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією
В тему