24 Липня 2022
Новини

В Україні запрацювали нові правила отримання водійського посвідчення

В Україні запрацювали нові правила отримання водійського посвідчення

В Україні з 24 липня зміниться підхід до навчання та алгоритм складання іспитів для отримання водійського посвідчення.

Про це повідомляє МВС України.

Зокрема, відтепер охочим отримати водійське, спочатку потрібно пройти теоретичний курс навчання в автошколі та успішно скласти тестування в територіальному сервісному центрі МВС. А уже зі знаннями правил дорожнього руху та зі Свідоцтвом про закінчення теоретичної підготовки починати практичний курс і виїжджати на вулиці за кермом.

«Таке розмежування навчального процесу не просто виглядає логічним, але вводиться ще й з огляду на світовий досвід. Фактично, це стане гарантією безпеки на дорогах, оскільки до практичного навчання допускатимуть тільки тих, хто вже знає правила дорожнього руху», – додають в МВС.

Свідоцтво про закінчення теоретичної підготовки діятиме протягом 1 року. За умови, якщо цей термін пройшов, а людина, яка хотіла отримати посвідчення водія, так і не склала наступний екзамен з практичного водіння, має починати навчання спочатку.

Зміни також передбачають обов'язкове складання іспиту в автошколі, а потім ще один практичний іспит у сервісному центрі МВС. Свідоцтво про закінчення практичної підготовки буде чинне впродовж двох років.

В МВС також додали, що водії, які почали підготовку в автошколах або курс підвищення кваліфікації до 24 липня, будуть продовжувати навчання відповідно до старих норм.

Раніше ми писали про те, що Кабінет міністрів спростив українцям навчання та процедуру отримання посвідчення водія в Сервісних центрах МВС.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, водійські права
В тему

Останні матеріали