23 Липня 2022
Новини

З полону «ДНРівців» визволили 32 водіїв-волонтерів

З полону «ДНРівців» визволили 32 водіїв-волонтерів

32 водіїв-волонтерів, які возили гуманітарну допомогу із Запоріжжя до окупованого Маріуполя, визволили з полону псевдореспубліки так званої «ДНР».

Про це повідомляє голова правління «ZMINA. Центр прав людини» Тетяна Печончик.

Як повідомляється, волонтерів більше трьох місяців незаконно утримували на території колишньої виправної колонії №120 в окупованому селі Оленівка на Донбасі.

Згідно зі словами Печончик, родичі полонених довгий час не заявляли публічно про їхнє викрадення, оскільки боялися, що розголос може зашкодити. Однак зрештою в травні наважилися.

«До затриманих застосовували тортури, камери були переповнені, їжі та води не вистачало, а від в’язнів вимагали грошей, щоб «покращити умови перебування». Там їх збиралися судити за «законодавством» т.зв. «ДНР» за частиною 2 статті 233 («Участь у терористичному угрупуванні»), яка передбачає позбавлення волі строком від 5 до 10 років та штраф», - йдеться в її повідомленні.

Зазначається, що у списку волонтерів, яких намагалися звільнити, було 33 імені. 15 липня стало відомо про звільнення 32 водіїв-волонтерів. Один з них, Сергій Тарасенко, досі перебуває в полоні.

Нагадаємо, що 12 липня, в окупованій Херсонській області під час спецоперації з полону визволено п'ятьох українців.

Тоді ж між Україною та росією відбувся черговий обмін тілами загиблих військовослужбовців. Вдалося повернути 30 загиблих українців.

29 червня відбувся найбільший від початку війни обмін полоненими з росією. Було звільнено 144 українських військових, серед них 95 захисників «Азовсталі».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, полон
В тему