23 Липня 2022
Новини

Транзит товарів до Калінінграда: Литва відновила постачання залізницею

Транзит товарів до Калінінграда: Литва відновила постачання залізницею

Транзит до Калінінградської області рф товарів, внесених до санкційного списку Європейського Союзу, 22 липня відновила литовська залізниця (LTG Cargo). 

Про це заявив представник залізниці Мантас Дубаускас, передає DW. Він наголосив, що автомобільні перевезення досі залишаються під забороною.

«Ми отримали роз'яснення. Європейська комісія надала їх 20 липня: транзит санкційних товарів залізницею дозволяється, тоді як автомобільні перевезення залишаються під забороною», – зазначив Дубаускас.

Нагадаємо, у ніч на 18 червня Литва припинила залізничний транзит до Калінінградської області рф товарів, які підпадають під санкції ЄС. Заборона поширювалася на вугілля, метали, цемент, деревину, будівельні матеріали та високотехнологічні вироби. У серпні мали б набути чинності обмеження на постачання нафтопродуктів.

Проте вже 20 червня заговорили про те, що Європейський союз може погодитися на компроміс, щоб розрядити протистояння з росією через блокування транзиту Калінінграда.

Та вже у липні Єврокомісія уточнила, що транзит підсанкційних товарів до Калінінградської області автомобільним транспортом заборонено. Але подібна заборона не поширюється на залізничний транспорт.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, литва, санкції
В тему