19 Липня 2022
Новини

Баканова звільнили з посади голови СБУ

Баканова звільнили з посади голови СБУ
З посади очільника Служби Безпеки України на засідання 19 липня Верховна Рада звільнила Івана Баканова.

Про це повідомляють народні депутати Ярослав Железняк та Олексій Гончаренко.

«За» проголосували 265 депутатів. 

Вони також зазначили, що самого Баканова під час розгляду питання у залі не було. Железняк каже, що питання призначення нового голови СБУ на сьогоднішнє засідання не виносили.

Водночас на сторінці СБУ опублікували звернення Баканова щодо результатів своєї роботи.

«СБУ — не політична структура, а її голова — не політик. Ми займалися справами, а не піаром. Будували максимально прозорі відносини з суспільством, яке наразі чимало знає про досягнення Служби за останні 3 роки», — зазначив він.

Баканов визнав, що у його роботі були прорахунки, але додав, що «складно за кілька років змінити систему, яка десятиліттями зазнавала впливу сильного і підступного ворога, що володіє необмеженими ресурсами».

Він переконує, що СБУ вибудувала «чітку систему» нейтралізації російської агентури. Також вже колишній очільник СБУ подякував за службу чесним і професійним співробітникам.

«І наостанок: зараз, коли кожного дня гинуть найвідданіші сини та доньки України, коли російські ракети вбивають наших дітей і випалюють український хліб — не слід забувати про єдність. Та нашу силу в ній. Ми маємо спільно і впевнено рухатися до нашої єдиної мети — перемоги над ворогом!» — підсумував Баканов.

Нагадаємо, 17 липня президент усунув голову СБУ Івана Баканова від виконання обов'язків. Своє рішення президент пояснив великою кількістю кримінальних справ про держзраду та колабораціонізмом серед правоохоронців, що «ставить серйозні питання до керівників». 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: сбу, звільнення, робота, Україна
В тему