8 Липня 2022
Новини

З міністерської зустрічі G20 втік лавров: його ігнорували інші дипломати

З міністерської зустрічі G20 втік лавров: його ігнорували інші дипломати

Зустріч «Великої двадцятки» на рівні міністрів передчасно залишив міністр закордонних справ росії сергій лавров.

Це сталося після того, як його ігнорували інші дипломати, - пишуть The Washinghton Post та Der Spiegel.

За даними WP, під час другого дня зустрічі міністрів G20 на Балі (Індонезія) держсекретар США Ентоні Блінкен та інші західні дипломати відмовилися сфотографуватися з лавровим для традиційного «сімейного фото», яке завершує конференцію «Великої двадцятки».

Мало того, Блінкен і деякі його європейські колеги також виключили проведення зустрічей з лавровим. Сам лавров, за даними AFP, був відсутній під час виступу глави МЗС України Дмитра Кулеби, який підключився онлайн.

У коментарі російським ЗМІ лавров пояснив це тим, що він «нікого не запрошував фотографуватися».

«І взагалі не запрошував нікого нікуди. Мене запросила Індонезія [...] Що стосується їх відсутності чи присутності у залі, — усі були, коли почалося засідання. Я не вважав за необхідне робити якісь жести...», — сказав лавров.

Пізніше представниця МЗС росії марія захарова підтвердила у коментарі Der Spiegel, що лавров передчасно покидає зустріч G20 на Балі та не бере участі в офіційній трапезі та у заходах у другій половині дня.

Зазначимо, у перший день зустрічі «Великої двадцятки» представники країн G7 також організували бойкот та відмовилися відвідати офіційну вечерю через присутність лаврова. захарова відповіла, що лавров «їхньої відсутності не помітив».

А під час привітання лаврова представницею Індонезії на початку зустрічі, журналісти запитали його, коли він припинить війну. Кореспондента німецького ZDF після цього питання вивели співробітники служби охорони.

Очільниця МЗС Індонезії сказала, що для приймаючої сторони було важливо «створити зручну для всіх атмосферу», зазначивши, що це вперше після повномасштабного вторгнення рф в Україну всі «основні гравці» зібралися в одній кімнаті.

Дводенна зустріч «Великої двадцятки» на рівні міністрів була організована, щоб обговорити, зокрема війну рф проти України. Зустріч на Балі поділена на дві сесії: перша присвячена зміцненню співпраці і взаємної довіри між країнами, «створенню сприятливого середовища, яке підтримуватиме світову стабільність, мир і розвиток», друга — продовольчій та енергетичній кризам.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Світ
В тему