8 Липня 2022
Новини

У Маріуполі внаслідок обстрілів неможливо відновити постачання води

У Маріуполі внаслідок обстрілів неможливо відновити постачання води
російсько-окупаційна «влада» визнала, що в Маріуполі наразі неможливо відновити водопостачання через пошкодження водогону внаслідок обстрілів.

Про це повідомив радник міського голови Петро Андрющенко.

«Води немає і не буде. Окупаційна влада нарешті визнала, що відновлення водопостачання в Лівобережний район Маріуполя неможливо через пошкодження водогону російськими бомбами», — написав він.

Те ж стосується значної частини Центрального та Приморського районів. Воронка від російської авіабомби ФАБ-1000 у центрі міста наглядно демонструє, чому неможливо відновити водопостачання, зазначив Андрющенко.

Він додає, що більшість комунікацій у місті неможливо відновити, а будівництво нових потребує років.

Три дні тому, 5 липня, Андрющенко повідомляв, що проблема води для Маріуполя залишалася головною. Доступ до неї на той момент мали лише до 3% мешканців.

«Маріупольці змушені з ранку долати кілометри, аби потрапити в черги в пунктах набору води, якщо пощастить набрати», — писав він.

Нагадаємо, місто опинилось у блокаді російських військ і фактично було знищене. Повністю зруйновані будинки щонайменше 84 тисяч містян. Точний підрахунок загиблих здійснити неможливо, за попередніми оцінками, в Маріуполі загинули до 22 тисяч жителів. Частину мешканців примусово вивезли на територію невизнаної «ДНР» чи до росії.

Спершу окупанти розбирали завали, знаходили десятки загиблих. Але згодом вирішили зносити будинки, під завалами яких можуть бути люди. Руїни вивозять на сміттєзвалище.

За даними Офісу омбудсмена, тисячі маріупольців у місті потерпають від голоду. Андрющенко повідомляв про проблеми з питною водою: жителі міста змушені записуватися в чергу, щоб отримати воду від росіян.

Водночас окупанти планують відновлювати навчання у маріупольських школах: уже завезли російські підручники. Навчання у школах має відбуватись упродовж літа, росіяни скасували літні канікули.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, маріуполь, вода
В тему