7 Липня 2022
Новини

Туреччина відпустила корабель з краденим українським зерном

Туреччина відпустила корабель з краденим українським зерном

російський суховантаж Zhibek Zholy, що прибув з вантажем зерна з окупованого Бердянська, вже відпустила влада Туреччини.

Про це йдеться у заяві МЗС України, пише "Європейська правда".

"Завдяки оперативному втручанню відповідних органів влади України це судно не змогло розвантажити крадене і було затримане. До турецької сторони направили запит на арешт судна і вантажу. Водночас, ігноруючи звернення української сторони, ввечері 6 липня судно відпустили", - йдеться у заяві.

У МЗС зазначили, що у зв’язку з неприпустимою ситуацією, що склалася, до відомства запрошено посла Туреччини в Києві.

"Українська сторона з глибоким розчаруванням сприйняла зазначену інформацію і звертається до турецької сторони з наполегливим проханням провести розслідування зазначеної ситуації і надати вичерпну відповідь на запити відповідних органів влади України, а також усіма засобами запобігти подібними випадкам у майбутньому", - йдеться у заяві.

Наприкінці червня міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що Анкара серйозно ставиться до повідомлень про незаконне вивезення росією зерна з України і не дозволить його імпорт на свою територію.

Але, незважаючи на запевнення влади Туреччини, що країна не купує у росії українське зерно з окупованих територій, журналісти-розслідувачі "Схем" наводять докази зворотнього.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: туреччина, війна з Росією
В тему