6 Липня 2022
Новини

«На нас йде російський танк»: шестеро білорусів не повернулися з-під Лисичанська

«На нас йде російський танк»: шестеро білорусів не повернулися з-під Лисичанська

З-під Лисичанська не повернулися шестеро білорусів із полку імені Кастуся Калиновського, яким на шляху 26 червня трапилися колони російських військ.

Про це пише видання "Наша Ніва". 

До останнього була надія, що хтось вижив. На сьогодні відомо, що частина бійців загинула, а частина потрапила в полон.

Останнє повідомлення від хлопців було: "На нас йде танк. Працювали над цим" 

Із завдання не повернулися Іван "Брест" Марчук і ще п'ятеро осіб. У полку повідомляють, що на даний момент їх розшукують. 

Як розповідають очевидці подій, частина білорусів разом із "Брестом" прикривала відхід другої половини групи, "Брест" був важко поранений у ногу та голову. У цьому бою він знищив щонайменше один фашистський танк.

Марчука впізнали на фото, опублікованому 30 червня російськими військовими. Однак "Наша Ніва" не повідомила цю інформацію, поки не було офіційного підтвердження, а доля інших зниклих безвісти бійців невідома.

5 липня в одному з російських телеграм-каналів було показано відео полоненого Яна Джурбейка на прізвисько "Тромблі" з села Лясного під Мінськом. На каналі стверджують, що він – не єдиний полонений.

У полку кажуть, що роблять усе можливе, щоб повернути своїх хлопців. Солдати отримали наказ у разі захоплення, щоб зберегти своє життя та здоров’я, "говорити те, що від них хоче почути ворог", додають там.

"Наша Ніва" зазначає, що це – найбільші втрати білоруського підрозділу у війні проти російських загарбників. Всього в різних підрозділах з українського боку загинуло 7 білоруських добровольців. 

До слова, Іван "Брест" Марчук пішов захищати Україну ще у 2014 році. Згодом служив у французькому Іноземному легіоні. З початком повномасштабної війни Марчук став обличчям білоруської частини імені Кастуся Калиновського, яка спочатку була батальйоном, а згодом переросла в полк.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, луганськ, білорусь, полон
В тему

Останні матеріали