6 Липня 2022
Новини

рашисти намагалися йти в наступ на кількох напрямках: ситуація на фронті зранку 6 липня

рашисти намагалися йти в наступ на кількох напрямках: ситуація на фронті зранку 6 липня

На Волинському та Поліському напрямах ознак формування наступальних угруповань противника на території Білорусі не виявлено.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

На Сіверському напрямку агресор обстрілював позиції наших військ у районах населених пунктів Залізний Міст, Шалигіне та Есмань.

На Харківському напрямку ворог веде оборонні дії. Зафіксовано обстріл з вертольотів, танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Соснівка, Слатине, Мала Данилівка, Черкаські Тишки, Веселе, Кутузівка, Мосьпанове, Гусарівка, Чепіль та Нова Миколаївка.

Крім того, російські окупанти дистанційно мінували місцевість неподалік Шестакового та Перемоги.

На Слов'янському напрямі ворог намагається покращити тактичне становище своїх підрозділів. З мінометів, ствольної та реактивної артилерії окупанти здійснили обстріл поблизу Краснопілля та Богородичного.

Також українські військові відбили ворожий штурм та відкинули росіян назад у районі населеного пункту Долина. Противник веде штурмові дії поблизу Мазанівки – бої продовжуються.

На Краматорському напрямку ворог обстріляв цивільну інфраструктуру в районах Сіверська та Григорівки. Українські воїни завдали ворогові значних втрат під час його спроби наступу в районах населених пунктів Верхньокам'янське, Білогорівка та Григорівка – окупанти відійшли.

На Бахмутському напрямку противник обстрілював наші позиції з артилерії різних калібрів поблизу Берестового, Білогорівки, Травневого, Шумов та Нью-Йорка, завдав авіаудару в районі Вуглегірської ТЕС. За підтримки артилерії вів штурмові дії в районі населеного пункту Новолуганське, успіху не мав, відійшов.

ЗСУ зупинили ворожий наступ у районі Спірного та відбили атаку неподалік Вершини – завдали окупантам втрат і відкинули назад. Противник намагається провести перегрупування.

Також загарбники наступають у районі Луганського, бойові дії продовжуються.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках по лінії зіткнення продовжуються обстріли мінометів, ствольної та реактивної артилерії.

На Південнобузькому напрямку ворожа артилерія вела обстріли в районах населених пунктів Трудолюбівка, Князівка, Миколаївка, Тополине, Кобзарці, Благодатне, Шевченкове, Лупареве.

У готовності до завдання ракетних ударів по об'єктах на території України росіяни утримують у морі чотири носії високоточної зброї.

У Генштабі також повідомили, що українські військові жорстко придушили спробу наступу загарбників у напрямку до Лозового. Ворог продовжує заходи щодо поповнення втрат.

Минулої доби бомбардувальники та штурмовики Повітряних Сил ЗСУ знищили два польові склади боєприпасів, два взводні опорні пункти російських окупантів і понад 10 одиниць ворожої техніки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна
В тему