29 Червня 2022
Новини

У Миколаєві з-під завалів багатоверхівки дістали ще одного загиблого

У Миколаєві з-під завалів багатоверхівки дістали ще одного загиблого

У Миколаєві з-під завалів житлового будинку після ракетного обстрілу рятувальники дістали тіло ще одного загиблого.

Це сталося близько 17:00. Наразі відомо про 5 загиблих та 5 поранених. Пошуково-рятувальні роботи тривають. Про це повідомив мер Миколаєва Олександр Сєнкевич.

Протягом дня на місці ракетного удару по житловій п'ятиповерхівці тривали аварійно-рятувальні та пошукові роботи. Унаслідок влучання ракети в одному з під'їздів зруйновані квартири від 3 до 5 поверху, а ударна хвиля та уламки пошкодили й довколишні житлові будинки.

Державна служба з надзвичайних ситуацій повідомляє, шо рятувальникам вдалося врятувати трьох людей, однак під час проведення аварійно-рятувальних робіт два співробітники ДСНС травмувалися.

Наразі надзвичайники продовжують роботу у багатоповерхівці. З боку ДСНС залучили 25 людей та 7 одиниць техніки. Також на місці працювали представники адміністрації району і департаменту ЖКГ — вони фіксують пошкодження у довколишніх будинках та допомагають людям із ліквідацією наслідків обстрілів.

Після завершення аварійно-рятувальних робіт почнеться прибирання всієї території від сміття. Сєнкевич запевнив, що людям, які втратили житло, нададуть прихисток та всю необхідну допомогу.

Миколаївська обласна прокуратура відкрила кримінальну справу за фактом порушення законів і звичаїв війни, поєднаним із умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу).

Мер Миколаєва розповів, що, крім житлового будинку, зранку 29 червня російські окупанти поцілили також у гаражний кооператив. Там фактично вщент згоріли 11 гаражів та 9 автівок. Також обстрілів зазнали база відпочинку й портова та виробнича інфраструктура. 

За даними військової комендатури оборони міста, загалом протягом дня по Миколаєву та передмістю було випущено більш як десять ракет.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: миколаїв, війна з Росією
В тему