29 Червня 2022
Новини

З російського полону звільнили 144 захисників, з них 95 — оборонці «Азовсталі»

З російського полону звільнили 144 захисників, з них  95 — оборонці «Азовсталі»
Найбільший обмін полоненими з початку повномасштабного російського вторгнення вдалося здійснити 29 червня.

Україні у межах чергового обміну вдалося визволити з полону окупантів ще 144 військовослужбовців, більшість з яких — оборонці «Азовсталі». Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Так, серед 144 звільнених — 95 оборонців «Азовсталі», зокрема 43 військовослужбовці полку «Азов». Загалом вдалося визволити:

  • 59 бійців Національної гвардії;
  • 30 — Військово-морських сил;
  • 28 — Збройних сил України;
  • 17 — Державної прикордонної служби України;
  • 9 — Територіальної оборони;
  • 1 — Національної поліції України.

У переліку є 23 офіцери та 69 військовослужбовців сержантського та старшинського складу. Найстаршому зі звільнених виповнилося 65 років, наймолодшому — 19.

Більшість звільнених українців мають важкі ушкодження: вогнепальні та осколкові поранення, вибухові травми, опіки, переломи, ампутації кінцівок.

У Міноборони зазначають, що всі поранені отримують належну невідкладну медичну та психологічну допомогу. Також розвідники наголошують, що координаційний штаб продовжує свою роботу з повернення усіх полонених захисників.

Нагадаємо, після кількох місяців протистояння з росіянами у блокадному Маріуполі українські військові вийшли з території заводу «Азовсталь». Окупанти прорвалися на завод 4 травня.

Завдяки бійцям з «Азовсталі» Україна отримала критично необхідний час на формування резервів, перегрупування сил та отримання допомоги від партнерів. Вище військове командування віддало наказ командирам підрозділів на «Азовсталі» зберегти життя особового складу.

У Міноборони заявляли, що врятованих українських бійців обміняють на російських військовополонених. Секретар РНБО Олексій Данілов розповів, що більшість захисників Маріуполя перебувають на непідконтрольній Україні території Донецької області.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, полон, маріуполь
В тему