29 Червня 2022
Новини

Напружена ситуація у Лисичанську й обстріли Харківщини: ситуація в регіонах України

Напружена ситуація у Лисичанську й обстріли Харківщини: ситуація в регіонах України
Упродовж 28 червня та зранку 29 червня низка областей України опинилися під російськими обстрілами.

Про це йдеться у зведенні обласних адміністрацій зранку 29 червня.

Сумщина: упродовж доби окупанти активно обстрілювали прикордоння. Найбільше постраждала Краснопільська громада. За вчора туди випустили 20 ракет «повітря-земля», не припинялися артобстріли з РСЗВ та ствольної артилерії. Також стріляли з кулеметів, гранатометів і мінометів.

По Великописарівській громаді безпілотники скидали вибухівку. За день в області двоє загиблих та троє поранених.

Дніпропетровщина: у Криворізькому районі вночі та на ранок росіяни обстріляли з артилерії дві громади. Люди не постраждали. 

У Дніпрі на ранок рятувальники знайшли двох загиблих під завалами транспортного підприємства, у яке вчора влучила ракета. Рятувальну операцію завершено.

Харківщина: по Харкову упродовж 28 червня стріляли з РСЗВ та влучали ракетами по об‘єктах цивільної інфраструктури. Ввечері у Шевченківському районі міста внаслідок вибуху зруйновано будинок. Одну постраждалу госпіталізували. Крім того, у Слобідському районі горів виробничий цех. Локалізовану пожежу продовжують гасити.

По області обстрілювали Печеніги (Чугуївський район): пошкоджені котельня, лікарня, дитячий майданчик та житлові будинки. Близько двох годин росіяни обстрілювали прикордонне село Івашки з артилерії та завдали ударів з гелікоптера. У Балаклії пошкодили адмінбудівлю. Внаслідок обстрілу Циркунів дві людини загинули та одна поранена.

Миколаївщина: вранці окупанти завдавали ракетних ударів по Миколаєву. Одна з ракет влучила в багатоповерховий житловий будинок. Станом на 8:20 відомо про п’ятьох поранених та трьох загиблих. Тривають пошукові роботи Зранку обстріляли й Очаків: попередньо, потерпілих немає.

Крім того, зранку внаслідок обстрілу села Шевченкове загорівся пустий зерновий склад. О 5:30 обстріляли Широківську громаду: влучання переважно по дорогах населених пунктів.

Продовжуються обстріли сіл по лінії зіткнення у Березнегуватській громаді. Внаслідок вчорашніх обстрілів Шевченківської та Галицинівської громад сталося загоряння полів з урожаєм. А внаслідок обстрілу 28 червня селища Святомиколаївка виникла пожежа житлового будинку, без жертв.

Луганщина: напружена ситуація у Лисичанську. російська армія продовжує наступати за напрямком Вовчоярівка — Верхньокам'янка, намагаючись оточити Лисичанськ. Обстріляли Золотарівку, Вовчоярівку та Лисичанськ. Окупанти 28 червня атакували у бік Спірного, що на адмінмежі Луганщини й Донеччини та поблизу Верхньокам'янки, але їх змусили відійти. 

За добу відомо про одного загиблого та 6 поранених.

Донеччина: по всій лінії фронту стріляли з танків, артилерії, мінометів, стрілецької зброї, РСЗВ «Ураган» і «Град». Під вогнем опинились Слов’янськ (промислові об'єкти та житловий сектор); Бахмут (автошлях та  житловий сектор); с. Новоукраїнка (житловий сектор, агрофірма); с. Парасковіївка (житловий сектор); с. Олександро-Калинове (механізований цех).

Загинула одна людина та ще 8 зазнали поранень. Область залишається без газу і частково без води й електрики.

Херсонщина: ситуація в області напружена, особливо в селах громад, які біля адмінмежі з сусідніми областями. У багатьох населених пунктах місцеві жителі розповідають про ротацію російської армії. Нові окупанти хочуть заселилися до будинків людей, які виїхали.

Продовжується викрадення людей. Вчора повідомляли про викрадення мера Херсона Ігоря Колихаєва.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна
В тему