29 Червня 2022
Новини

Під час розбору завалів у Кременчуку стався зсув: є постраждалі рятувальники

Під час розбору завалів у Кременчуку стався зсув: є постраждалі рятувальники
Під час розбору завалів торгового центру у Кременчуці, у який 27 червня влучила російська ракета, стався зсув: двоє рятувальників травмувались.

Про це повідомляє ДСНС.

Рятувальники станом на 8:00 обстежили та розібрали 75% пошкоджених конструкцій. Зранку під час підготовки до демонтажу залізобетонних плит, стався зсув однієї з них. Внаслідок цього двоє працівників ДСНС травмувались. Їх госпіталізували.

Напередодні ввечері начальник чергової зміни втратив свідомість через, схоже, отруєння продуктами горіння. Його доставили до реанімації однієї з лікарень, нині він проходить амбулаторне лікування.

Наразі відомо про 18 загиблих внаслідок ракетного удару (одна людина померла в лікарні). Також під час розбору завалів виявили 8 фрагментів тіл: їх ідентифікуватимуть за ДНК.

За медичною допомогою звернулась 61 людина, з них 26 — госпіталізували. Напередодні очільник МВС Денис Монастирський заявив, що під завалами живих людей уже не залишилось.

Нагадаємо, окупанти завдали ракетного удару по Кременчуку вдень 27 червня. росіяни обстріляли ТЦ ракетами Х-22, випущеними з дальніх бомбардувальників Ту-22 М3.

У міноборони рф заявили, що завдали удару «по ангарах зі зброєю та боєприпасами, які надійшли від США та європейських країн, у районі Кременчуцького заводу дорожніх машин», а пожежу в торговому центрі нібито спричинила детонація боєприпасів з ангара. До всього іншого, в рф заявляють, що ТЦ «не функціонував».

СБУ заявила, що невідкладно розпочала розслідування ракетного обстрілу цивільних об’єктів у Кременчуці. Слідчі відкрили провадження за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України — порушення законів та звичаїв війни.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, полтава, рятувальники
В тему