29 Червня 2022
Новини

У Смідинській громаді відбулася акція «Еко-літо 2022»

У Смідинській громаді відбулася акція «Еко-літо 2022»

Толока, квест, навчальні майстер класи – все це відбулося у Смідині, 22 червня, в межах акції «Еко-літо 2022».

Захід організували ГО «Волинський Інститут Права» та посадовці громади для того, щоб сприяти підвищенню екологічної свідомості у місцевої молоді.

Почалося все з прибирання парку та зон відпочинку на березі місцевої водойми. Щоб поєднати корисне з цікавим, толока була організована у форматі квесту. Всі учасники поділилися на дві команди і мали знайти різні локації, прибирати їх і подекуди у відповідних місцях розмістити таблички з мотивуючим надписом –  «Кидаючи сміття, не забувай рохкати».

Після завершення толоки смідинська молодь долучилися до двох майстер-класів від голови Волинського осередку Федерації Дебатів України Христини Словік та експертки з питань екології Інни Войло.  Під час одно із них, всі присутні у форматі інтерактивну висловлювали свої за і проти поширення екологічного тренду в Україні та міркували, чому важливо бути екосвідомим. Під час другого майстер-класу йшлося про основи сортування та компостування сміття. Крім того учасники заходу могли висловити свої думки щодо того, як зробити їх село чистішим і екологічно прогресивнішим.

«Бачу, що захід сподобався нашим людям. Навіть трохи здивувалася від активності дітей під час навчальних заходів. Тепер я знаю, кого можна надалі залучати до різних активностей. Сподіваюся, що вони передадуть почуту інформацію своїм друзям, родичам і це мотивуватиме людей бути більш екосвідомим», – зазначає проєктна менеджера Смідинської громади Олена Крук.

До слова, «Еко-літо 2022» було організоване в рамках реалізації Волинським Інститутом права проєкту «Супровід Смідинської ТГ у процесі реалізації заходів із охорони довкілля». Завдяки цій ініціативі напрацьовуються зміни до Стратегії громади у частині екології. Крім цього, відбувалися тренінги для всіх охочих з особливостей вирощування органічної продукції та азів компостування.

Керівниця Волинського Інституту Права Ірина Гайдучик зазначає, що:  «Вирішення питань поводження з відходами, їх сортування та вивіз є одними з найактуальніших у напрямку охорони довкілля Смідинської громади. Саме тому, ми й вирішили все це актуалізувати через організацію вуличної акції. Оскільки є зацікавлення у місцевих жителів, то цього літа ми плануємо організувати ще один подібний захід. Де і коли? Про це ще додатково повідомимо».

Довідково:

Захід організував Волинський Інститут Права за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety. Матеріал відображає позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, екологія
В тему