27 Червня 2022
Новини

У Маріуполі під завалами будинків знайшли ще 100 загиблих

У Маріуполі під завалами будинків знайшли ще 100 загиблих
У Лівобережному районі Маріуполя під завалами будинків знайшли тіла ще 100 загиблих людей.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Проте, за даними української влади, окупанти, які контролюють місто, поки не планують діставати тіла.

За його даними, під час обстежень будівель на перехресті проспекту Перемоги та бульвару Меотиди під завалами знайшли тіла 100 людей, які загинули внаслідок бомбардування.

Андрющенко зазначає, що тіла досі під завалами, окупанти не планують їх діставати та ховати. Натомість у пріоритеті окупантів ексгумація тіл у дворах шкіл та дитячих садочків. За його словами, після ексгумації ями оброблюють від запаху. Але оброблення вулиць чи дворів будинків після вилучення тіл не проводять.

Нагадаємо, місто опинилось у блокаді російських військ і фактично було знищене. Повністю зруйновані будинки щонайменше 84 тисяч містян. Точний підрахунок загиблих здійснити неможливо, за попередніми оцінками, в Маріуполі загинули до 22 тисяч жителів. Частину мешканців примусово вивезли на територію невизнаної «ДНР» чи до росії.

Спершу окупанти розбирали завали, знаходили десятки загиблих. Але згодом вирішили зносити будинки, під завалами яких можуть бути люди. Руїни вивозять на сміттєзвалище.

За даними Офісу омбудсмена, тисячі маріупольців у місті потерпають від голоду. Андрющенко повідомляв про проблеми з питною водою: жителі міста змушені записуватися в чергу, щоб отримати воду від росіян.

Водночас окупанти планують відновлювати навчання у маріупольських школах: уже завезли російські підручники. Навчання у школах має відбуватись упродовж літа, росіяни скасували літні канікули.

Українських захисників, які до останнього оборонялись на заводі «Азовсталь», у середині травня вивезли на тимчасово окуповані території. Згодом їх мають обміняти.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, маріуполь
В тему