26 Червня 2022
Новини

До Слов’янська росія стягує сили

До Слов’янська росія стягує сили

У Слов’янському напрямку російські війська накопичують сили, аби повторити сценарій Маріуполя та Сєвєродонецька.

Про це повідомив начальник Донецької ОВА Павло Кириленко. Проте ЗСУ вже готові їх тут зустріти,  - пише "Укрінформ".

"Спостерігаємо накопичення живої сили, важкої броньованої техніки та артилерії на Слов’янському напрямку. Ворог застосовує свою тактику і намагається посунутися ближче до лінії нашої оборони для того, щоб окрім ракет, літаків, які вони системно використовують на Донеччині, використовувати ствольну артилерію для обстрілів міста.

Тактику росіяни не змінюють, ми бачили, що відбувалося в рідному Маріуполі та в Сєвєродонецьку, тому зі Слов’янськом готуємося до будь-якого сценарію", - зазначив він.

За словами Кириленка, ЗСУ робитимуть усе, аби не дати росіянам використати цю тактику, а також будуть стояти стільки, скільки потрібно.

Нагадаємо, 23 червня голова Луганської ОВА Сергій Гайдай розповів, що у Сєвєродонецьку українські захисники можуть відійти на нові більш укріплені позиції.

24 червня Гайдай повідомив, що українські захисники зупинили наступ росіян в районі Борівського у Луганській області та відбили наступ на Лисичанськ, водночас окупанти змогли захопити Миколаївку, бої у Сєвєродонецьку тривають.

Пізніше Гайдай повідомив, що захисники Сєвєродонецька у Луганській області отримали команду відходити на нові укріплені позиції. Журналіст Юрій Бутусов заявив, що українські підрозділи організовано залишили частину промзони Сєвєродонецька. У Міноборони США схвалили виведення військ з Сєвєродонецька у Луганській області.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією
В тему