26 Червня 2022
Новини

Звідки був ранковий ракетний удар по Києву

Звідки був ранковий ракетний удар по Києву

Збройні сили росії зранку 26 червня атакували Київ ракетами з акваторії Каспійського моря.

Про це в ефірі каналу «Рада» розповів речник Командування Повітряних Сил Юрій Ігнат, повідомляє 24 канал. З його слів, агресор завдав удару по столиці України зі стратегічних бомбардувальників Ту-95 і Ту-160.

Юрій Ігнат розповів, що цей тип бомбардувальників застосовується з району Каспійського моря. Зокрема, російські літаки злітають в районі Астрахані, звідки й завдають удари.

Речник Командування Повітряних Сил повідомив, що на озброєнні Ту-95 і Ту-160 стоять високоточні ракети типу Х-101, дальність який сягає 5 500 кілометрів.

Відтак, російським літакам не потрібно залітати на територію України, щоб завдати удару. Вони злітають у росії та запускають ракети. Він додав, що ракети Х-101 – одні з найдорожчих, які є в Росії.

Зауважимо, відстань від російського міста Астрахань на узбережжі Каспійського моря до Києва складає близько 1 700 кілометрів автомобільним шляхом.

Юрій Ігнат зазначив, що 26 червня росіяни випустили по Києву від 4 до 6 ракет. За його словами, підрозділи протиповітряної оборони збили частину ракет. Уламки однієї вже знайшли, а інші досі шукають.

Як ми писали, зранку 26 червня росіяни атакували Київ, завдавши удару по Шевченківському району столиці. Мер Віталій Кличко інформував, що одна з ракет влучила у дев'ятиповерхівку.

Унаслідок обстрілу відомо про чотирьох постраждалих. Відповідні дані повідомив Кличко та прессекретар ГУ ДСНС Києва Олександр Макушенко.

Також з-під завалів будинку у Києві дістали 7-річну дівчинку та направили до медичного центру Охматдит. За словами радника глави МВС Антона Геращенка, життю дитини нічого не загрожує.


Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, київ
В тему

Останні матеріали