21 Червня 2022
Новини

На війну хочуть відправити строковиків із крейсера «Москва»

На війну хочуть відправити строковиків із крейсера «Москва»
Батьки рашистів, які вижили на крейсері «Москва», кажуть, що їхніх синів хочуть знову відправити в зону бойових дій у війні проти України.

Про це пише російське видання «Новая газета. Европа» з посиланням на звернення родичів військових.

У зверненні до військової прокуратури рф, яке опинилося в розпорядженні видання, родичі матросів вимагають не відправляти їхніх синів-строковиків у зону бойових дій.

За словами авторів звернення, строковиків з крейсера досі не перевели на сушу попри обіцянки. Так, 49 матросів, які вижили після затоплення «Москви», зараз перебувають на сторожовому кораблі «Ладный». За даними родичів, ймовірно 30 червня цей корабель мають намір залучити до участі у так званій спецоперації.

«Наші діти, військовослужбовці строкової служби, вже були неправомірно задіяні в "спеціальній військовій операції" на крейсері "Москва", отримали бойові психічні травми внаслідок катастрофи. Ми вважаємо неприпустимим нове залучення до участі в бойових діях тих, хто пережив психологічно травмуючу ситуацію», — додали батьки.

Автори звернення окремо зазначають, що цей сторожовий корабель перебуває в експлуатації понад 30 років, потребує ремонту та «не дуже придатний» для походів.

Нагадаємо, 13 квітня стало відомо, що українські військові влучили ракетами «Нептун» у російський ракетний крейсер «Москва», який був флагманом чорноморського флоту рф. Це саме той корабель, який погрожував військовим на острові Зміїний та отримав відповідь «Русский военный корабль, иди на...!»

У міноборони росії спершу заявили, що пожежу локалізували і судно «зберігає плавучість». Зрештою вночі 14 квітня відомство визнало, що російський ракетний крейсер «Москва» затонув. А втім, міноборони рф не визнає, що корабель затонув унаслідок дій українських військових.

За даними «Мілітарного», крейсер «Москва» мав артилерійське, зенітне, протичовнове та мінно-торпедне озброєння. Крім того, на ньому були встановлені 16 пускових установок протикорабельних ракет П-1000 «Вулкан» із дальністю враження цілей до 1000 км, а ще корабель перевозив на борту один гелікоптер Ка-27.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією
В тему