19 Червня 2022
Новини

Трьох лікарів з Маріуполя нагородили посмертно: рятували людей під обстрілами

Трьох лікарів з Маріуполя нагородили посмертно: рятували людей під обстрілами
Лікарі Сергій Власюк (ліворуч), Андрій Гнатюк (посередині) та Анатолій Казанцев (праворуч) Фото: Маріупольська міська лікарня №4
Орденом «За заслуги» ІІІ ступеню посмертно нагородив маріупольських лікарів президент Володимир Зеленський.
Їх відзначили за героїчний порятунок жителів під час обстрілів міста. Про це повідомляє Маріупольська міська рада.

Нагороди присвоїли загиблих медикам Маріупольської міської лікарні №4: Сергію Власюку, Андрію Гнатюку та Анатолію Казанцеву.

Мер міста Вадим Бойченко сказав, що лікарі ціною власного життя рятували маріупольців під постійними обстрілами окупантів.

«Були завжди поряд — в операційних чи у підвалах. Ми завжди будемо пам?ятати їхній вчинок. Це справжній приклад мужності та героїзму», — зазначив він.

В указі глави держави №419/2022 зазначено, що Сергій Власюк був лікарем відділення екстреної медичної допомоги комунального некомерційного підприємства «Маріупольська міська лікарня № 4 імені І.К. Мацука».

Андрій Гнатюк у тому ж медзакладі працював завідувачем терапевтичного відділення, а Анатолій Казанцев — завідувачем інфекційного відділення.

За даними УП, отриманими від Міністерства охорони здоров’я, Анатолій Казанцев загинув під час обстрілу лікарні. Його поховали на подвір’ї закладу. Андрій Гнатюк поїхав по воду для лікарні й не повернувся, а згодом його знайшли застреленим у машині. Сергій Власюк отримав осколкове поранення у груди, і внаслідок цього загинув.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, маріуполь, Лікарі, смерть, володимир зеленський
В тему

Останні матеріали