19 Червня 2022
Новини

Понад 1000 українських шкіл - під окупацією

Понад 1000 українських шкіл - під окупацією
В Україні під російською окупацією опинилися 1 174 школи, а 651 тисяча дітей шкільного віку нині перебувають поза межами України.
У сфері освіти війна найбільше вплинула на психологічний стан учнів і вчителів. Про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет в інтерв?ю «Суспільному».

«З 24 лютого ми оголосили вимушені канікули на два тижні. З 14 березня Міносвіти розповсюдило рекомендаційний лист, і майже 12 800 шкіл розпочали навчання», — розповів він.

Заклади розпочали навчання у змішаному режимі. Були регіони, в яких взагалі не можна було організовувати освітній процес. Йдеться про прифронтові області. Але навіть на окупованих територіях відбувався навчальний процес, каже Шкарлет.

Міністр також розповів, що у Херсоні з 60 директорів шкіл тільки двоє погодилися працювати з російськими окупантами.

«Були проблеми зі збереженням освітянських реєстрів із персональними даними щодо верифікації документів про освіту. Ми з цим впоралися», — каже посадовець.

А ще він вказав на проблему з отриманням атестатів про закінчення 9 та 11 класів учнями, які перебували за межами України. Тепер атестати можна отримувати через дипломатичні установи.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією
В тему

Останні матеріали