17 Червня 2022
Новини

У наступному році «Євробачення» відбудеться не в Україні

У наступному році «Євробачення» відбудеться не в Україні

Пісенний конкурс "Євробачення" у 2023 році відбудеться не в Україні.

Так вирішила Європейська мовна спілка. Організатори звернулися до Великої Британії, щоб обговорити можливість проведення конкурсу там, оскільки представник цієї країни посів друге місце. Про це інформує УП з посиланням на EBU.

"EBU хотів би подякувати UA.Суспільне за їхню щиру співпрацю та відданість вивченню всіх сценаріїв протягом кількох тижнів після перемоги Kalush Orchestra's 14 травня в Турині та поділитися своїм сумом та розчаруванням з приводу того, що конкурс наступного року не може бути проведений в Україні...

В результаті цього рішення, відповідно до правил і для забезпечення безперервності заходу, EBU тепер почне переговори з ВВС, що посіли друге місце цього року, про потенційне проведення конкурсу Євробачення-2023 року в Сполученому Королівстві", - йдеться у повідомленні.

При цьому в EBU зазначили, що хотіли б, щоб перемога України позначилася на конкурсі наступного року: "Це буде для нас пріоритетом у наших обговореннях з можливими господарями".

Нагадаємо, 14 травня гурт Kalush Orchestra посів перше місце і приніс третю в історії перемогу України в Євробаченні.

10 червня Кабінет міністрів створив організаційний комітет з проведення в Україні у 2023 році пісенного конкурсу "Євробачення".

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: євробачення, музика, Україна, великобританія
В тему

Останні матеріали