16 Червня 2022
Новини

росія залучила до війни близько 330 тисяч солдатів, - ЗСУ

росія залучила до війни близько 330 тисяч солдатів, - ЗСУ

росія залучила близько 330 тисяч солдатів для повномасштабного вторгнення в Україну.

Сюди входить чисельність угруповань на напрямках, повітряний та морський компонент, а також військові частини та підрозділи мобілізаційного резерву. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу Олексій Громов.

«На сьогодні до широкомасштабної агресії проти України росія залучила близько 330 тисяч людей. Чисельність угруповань збройних сил рф на напрямах налічує до 150 тисяч військовослужбовців, які сформовані в батально-тактичні та інші формування. Якщо зважати на повітряний і морський компонент, угруповання війська агресора налічує до 220 тисяч військових», – сказав Громов.

Крім того, за його словами, залучено: військові частини та підрозділи мобілізаційного резерву – понад 80 тисяч осіб, бойові армійські системи – до 7 тисяч осіб, федеральна служба військ національної гвардії – до 18 тисяч осіб, а також приватні військові компанії – до 8 тисяч .

Нагадаємо, загальні втрати російської армії на війні наближаються до 33 тисяч людей.

Нардеп Давид Арахамія повідомив, що на Донбасі за останні два тижні зросла кількість втрат Збройних Сил України. Щодня гинуть або зазнають поранень до тисячі українських військових.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією
В тему