16 Червня 2022
Новини

Україна отримає шість самохідних артилерійських установок Caesar

Україна отримає шість самохідних артилерійських установок Caesar
Шість самохідних артилерійських установок (САУ) нового покоління Caesar Франція поставить Україні.

Про це заявив президент Франції Емманюель Макрон під час візиту до Києва 16 червня, інформує hromadske з посиланням на Le Monde.

Про САУ

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний розповів, що українські військові вже використовують на передовій французькі 155-мм самохідні артилерійські установки Caesar.

САУ Caesar дає можливість уражати противника на відстані 20 км і більше від лінії фронту з високою точністю. На цій відстані розташована артилерія, резерви, пункти управління противника. Їхнє знищення знижує наступальний потенціал ворога.

Caesar забезпечує живучість екіпажу та комфортні умови роботи. Дає можливість діяти за принципом «вогонь — маневр — вогонь».

Ці САУ на колісному шасі, що робить їх мобільними та маневровими. Установка обладнана автоматизованою системою самоприв’язки і самонаведення на ціль. Має достатньо високу швидкострільність — 5 пострілів за хвилину — та високу купчастість стрільби.

До слова, президент Франції Емманюель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц, президент Румунії Клаус Йоханніс та прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі разом прибули в Україну 16 червня. Вони зустрілися з президентом України Володимиром Зеленським у Києві.

«Ми всі бачили спустошення міста-героя. Саме тут, з-поміж іншого, українці зупинили російську армію, яка йшла на Київ. Ми без двозначності стоїмо з українськими чоловіками та жінками», — сказав президент Франції після візиту до Ірпеня.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, франція
В тему