16 Червня 2022
Новини

На Слов'янському та Бахмутському напрямках відбили штурми рашистів

На Слов'янському та Бахмутському напрямках відбили штурми рашистів
У низці районів росіяни продовжують вести обстріли, але на Слов'янському та Бахмутському напрямках Збройні сили України відбили штурми окупантів.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у зведенні станом на 18:00 16 червня.

На Волинському та Поліському напрямках підрозділи збройних сил Білорусі продовжують виконувати завдання з прикриття білорусько-українського кордону. Зокрема, вони з 14 по 16 червня провели командно-штабне навчання з військовими частинами тилового забезпечення, а також здійснюють інженерне обладнання позицій у Брестській області.

На Сіверському напрямку росіяни обстріляли з артилерії райони Леонівки Чернігівської області та Уланового, Сопича і Баранівки Сумської області. Завдали авіаудару парою вертольотів Ка-52 неподалік Глухова, що на Сумщині. На Слобожанському напрямку окупанти ведуть бойові дії для стримування підрозділів ЗСУ від подальшого просування в бік державного кордону.

На Харківському напрямку росіяни застосували ствольну артилерію та реактивні системи залпового вогню в районах населених пунктів Золочів, Уди, Байрак, Перемога, Рубіжне, Верхній Салтів, Печеніги та Леб’яже.

На Слов’янському напрямку зафіксовані артилерійські обстріли поблизу Мазанівки, Краснопілля та Дібровного. ЗСУ відбили ворожий штурм у напрямку населеного пункту Долина, окупанти відійшли.

На Донецькому напрямку окупанти не припиняють обстрілювати позиції ЗСУ вздовж лінії зіткнення із зосередженням основних зусиль на Сєвєродонецькому та Бахмутському напрямках. На Лиманському напрямку активного наступу росіян не зафіксували, вони обстріляли зі ствольної артилерії район Стародубівки.

На Сєвєродонецькому напрямку окупанти застосовували артилерію та реактивні системи залпового вогню в районах Сєвєродонецька, Лисичанська, Устинівки, Лоскутівки, Метьолкіного та Борівського. Завдали авіаційний удар по Лоскутівці.

На Бахмутському напрямку російські окупанти обстріляли з артилерії райони населених пунктів Нью-Йорк, Зайцеве, Покровське, Нова Кам’янка, Яковлівка, Берестове, Миколаївка та Новоіванівка. Завдали авіаудару парою вертольотів Ка-52 по мирному населеному пункту Яковлівка. ЗСУ знову успішно відбили штурм противника в напрямку Берестового.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник намагався вести штурм для недопущення перекидання ЗСУ на інші напрямки. Здійснив обстріли з мінометів, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню в районах Мар’їнки, Новомихайлівки, Залізничного, Гуляйполя та Чарівного.

На Південнобузькому напрямку ситуація суттєвих змін не зазнала. Окупанти продовжують зосереджувати зусилля на утриманні займаних рубежів та вдосконаленні інженерного обладнання позицій. Застосували ствольну та реактивну артилерію в районах населених пунктів Осокорівка, Добрянка, Тополине, Князівка, Мурахівка, Червона Долина, Зоря, Котляреве, Новомиколаївка, Степова Долина, Таврійське, Лимани та Олександрівка.

Окупанти тримають готовими до застосування три носії високоточної зброї сумарним залпом до 20 крилатих ракет типу «Калібр».

У ЗСУ кажуть, що значні втрати росіян руйнують плани військового керівництва щодо швидкого просування вглиб території України. Зокрема, почастішали випадки звільнення великої кількості військових через відмову від участі в бойових діях. Це не дозволяє швидко здійснити посилення та заміну російських підрозділів, які втратили боєздатність.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, збройні сили україни
В тему