16 Червня 2022
Новини

Оборонну допомогу Україні надають понад 40 країн - Блінкен

Оборонну допомогу Україні надають понад 40 країн - Блінкен
Допомогу від США та ще понад 40 країн отримує Україна в протистоянні з рф.

Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен.

«Допомога у сфері безпеки з боку США, а також понад 40 союзників і партнерів продовжують зміцнювати позиції України для захисту її незалежності, суверенітету й територіальної цілісності», — сказав він.

За словами Блінкена, ця допомога покликана забезпечити перемогу України на полі бою та зміцнити її позиції за столом переговорів.

«Ми ввели потужні санкції проти росії, посилили стримування та оборону НАТО на східному флангу та надали історичний рівень військової та іншої допомоги Україні, оскільки вона мужньо захищала свою територію та свободу», — йдеться у заяві.

Водночас у Міноборони України наголошують, що західні партнери наразі передали лише близько 10% озброєння, яке Київ просить надати для створення паритету з армією рф.

До слова, президент США Джо Байден 15 червня на тлі засідання Контактної групи з питань оборони України (так званий «Рамштайн-3») у Брюсселі оголосив про додаткову військову допомогу Україні на 1 млрд доларів. 

Зазначимо, що міністр оборони України Олексій Резніков сподівається, що за підсумками «Рамштайн-3» 15 червня вдасться досягти значних практичних результатів у нарощенні постачання зброї для потреб ЗСУ. Передусім це стосується важкого озброєння.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна, Світ, зброя
В тему