16 Червня 2022
Новини

В Україну вже прибули Макрон, Шольц та Драгі

В Україну вже прибули Макрон, Шольц та Драгі

В Україну приїхали президент Франції Емманюель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц та прем'єр Італії Маріо Драгі.

Першою про це написала італійська агенція Rai News.

Голова правління «Укрзалізниці» Олександр Камишін опублікував фото лідерів зі спецпотяга, яким вони їдуть.

Поїздку офіційно не анонсували з міркувань безпеки. Втім про ймовірний візит ще 13 червня писала італійська газета La Stampa

Своїм візитом політики мають засвідчити підтримку президента Володимира Зеленського. Відвідини проходять за день до того, як Єврокомісія має надати свій висновок про надання Україні статусу кандидата у члени ЄС.

До слова, Україна вже заповнила та передала Єврокомісії опитувальник, який допоможе ЄС вирішити, чи має наша країна стати кандидатом на вступ. Далі Комісія має надати свій висновок і передати опитувальник Європейській Раді. Коли його схвалять, Україна отримає статус країни-кандидата й почне переговори про вступ до ЄС.

Водночас лідери Франції, Німеччини та Австрії заявляють, що вступ України в ЄС може тривати роками та пропонували організувати інші форми співпраці.

Україна ж наполягає саме на членстві в ЄС. 6 червня президент Володимир Зеленський вкотре наголосив, що Україна не розглядає альтернативи членству в Європейському Союзі. Представники Європейської Ради обговорять надання Україні статусу країни-кандидата в ЄС під час саміту 23-24 червня.

Переговори про вступ серед чинних членів ЄС тривали по-різному. Наприклад, Швеція подала заявку в 1991 році, а вже у 1995 стала членом. Натомість Туреччина заявку подала ще в 1987 році, але досі не приєдналася до ЄС.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, франція, еммануель макрон, німеччина, італія
В тему