14 Червня 2022
Новини

Україна готова до переговорів із росією, але є проблема, - Зеленський

Україна готова до переговорів із росією, але є проблема, - Зеленський

За стіл переговорів із росією у будь-який час готова сісти українська влада, але росія не готова до миру.

Про це президент Володимир Зеленський сказав в інтерв'ю газеті Die Zeit, - пише Слово і Діло.

«Проблема не в нашій готовності. На жаль. А в тому, що хоче робити російська федерація – і чого вона поки що не хоче робити. Україна неодноразово пропонувала справжні та предметні мирні переговори не лише з 24 лютого, а й раніше, від початку мого перебування на посаді. Війна на Донбасі розпочалася у 2014 році. Потім, 24 лютого цього року, розпочалася повномасштабна війна. Агресор – росія. Як може бути мир, якщо росія не готова до миру?» – сказав президент.

Своєю особистою метою у війні проти росії Зеленський назвав лише перемогу. «У війні за незалежність та проти терору не може бути золотої середини. Після масових вбивств, зґвалтувань, тортур та депортації сотень тисяч людей ми маємо зробити все, щоб захистити наш народ та нашу країну», – зазначив він.

Нагадаємо, у середині травня Михайло Подоляк підтвердив, що переговорний процес із росією перебуває на паузі. За його словами, переговори відновляться, коли російські політики перестануть перебувати під своєю ж пропагандою.

Раніше Володимир Зеленський заявив, що готовий зустрітися з путіним, оскільки інші політичні постаті у росії нічого не вирішують.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, володимир зеленський
В тему

Останні матеріали