13 Червня 2022
Новини

В Іспанію прибуло українське судно з 18 тисячами тонн кукурудзи

В Іспанію прибуло українське судно з 18 тисячами тонн кукурудзи
До іспанського порту Ла-Корунья зранку 13 червня прибуло українське судно з 18 тисячами тонн кукурудзи.
 
Це перша партія українського зерна, яку доставили до Іспанії, так званим новим морським шляхом, що відкрили у Балтійському морі. Про це повідомляє CNN із посиланням на пресслужбу порту, - пише hromadske.

Вантажне судно Alppila розвантажать до 14 червня. Судно використовувало «новий морський шлях», що відкрили у Балтійському морі, щоб уникнути блокади росією портів України на Чорному морі.

Видання не вказує, чи надходила українська кукурудза в якісь інші іспанські порти після початку російського вторгнення 24 лютого.

Напередодні заступник українського міністра закордонних справ Дмитро Сенік заявив, що Україна веде перемовини про нові маршрути із Румунією, Польщею та країнами Балтії для перевезення 22 мільйони тонн зерна.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль 9 травня повідомляв, що Україна не може вивезти приблизно 90 мільйонів тонн виробленої аграрної продукції через блокування морських портів з боку росії. Так держава-окупант хоче спровокувати світову продуктову кризу.

В ООН проаналізували, що 276 мільйонів людей у ??всьому світі вже стикалися з гострим голодом на початку 2022 року. Очікується, що цей показник зросте на 47 мільйонів, якщо війна в Україні продовжиться. Зазначається, що найбільше людей постраждають у Субсахарській Африці.

Розвідка Міноборони України 10 травня повідомила, що окупанти вже вивезли велику частину викраденого з України зерна у Середземне море. Станом на 3 червня відомо, що росія вивезла до Сирії вже приблизно 100 тисяч тонн вкраденої пшениці. Звідти зерно можуть контрабандою продавати до інших країн Близького Сходу.

До слова, Bloomberg із посиланням на джерела 6 червня написав, що Туреччина та росія попередньо домовились про те, як можна вивезти українське зерно з порту в Одесі.

Зазначається, що Анкара запропонувала свою військову допомогу для розмінування узбережжя Одеси та супроводження кораблів із зерном до певної точки у Чорному морі. російські медіа пишуть, що після цього кораблі з українським зерном до протоки Босфор мають супроводжувати російські кораблі. Видання пише, що Україна скептично ставиться до плану й не погоджується на нього.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, іспанія, їжа, економіка, Україна
В тему