13 Червня 2022
Новини

Поляки збудували вже 140 км паркану вздовж кордону з Білоруссю

Поляки збудували вже 140 км паркану вздовж кордону з Білоруссю

На 140-кілометровому відрізку кордону з Білоруссю Польща завершила будівництво "стіни".

Перші ділянки вже здаються в експлуатацію. Про це повідомила прикордонна служба країни у Twitter.

Найближчими днями розпочнеться встановлення електронних шлагбаумів, повідомили прикордонники.

Протяжність польсько-білоруського кордону становить 418 км, 186 км із них – сухопутний кордон. Як повідомляє польське видання money.pl, роботи з будівництва огорожі розпочалися 25 січня цього року.

Паркан має висоту 5,5 м: п'ятиметрові сталеві стовпи та півметровий виток дроту. На кордоні встановлять датчики руху та камери.

Нагадаємо, з літа 2021-го режим диктатора Білорусі олександра лукашенка намагається через Польщу та країни Балтії закинути у ЄС нелегалів із Близького Сходу. Повідомлялося, що є загроза такого сценарію і на українських кордонах.

8 листопада 2021 року мігранти з близькосхідних країн, звезені до польсько-білоруського кордону, спробували нелегально потрапити на територію Євросоюзу, вони розбили біля пропускного пункту Кузня табір.

16 листопада 2021 року під час спроб штурму мігрантами кордону Польщі з Білоруссю постраждали семеро польських поліцейських та один військовослужбовець. 16 грудня 2021 року близько 70 мігрантів із Білорусі намагалися прорватися через кордон на територію Польщі, кілька польських солдатів отримали поранення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, польща, білорусь
В тему