10 Червня 2022
Новини

У Сербії затримали Наумова, який був першим заступником Баканова

У Сербії затримали Наумова, який був першим заступником Баканова

Колишнього першого заступника голови СБУ Андрія Наумова затримали в Сербії за підозрою у відмиванні коштів.

Про це пише "Українська правда".

Прикордонники зупинила автівку BMW у прикордонному пункті "Прешево", за кермом якої сидів 36-річний громадянин Німеччини Олександр Акст. Із ним у машині був Наумов.

Після обшуку в автомобілі поліцейські виявили незадекларовані 607 990 євро, 124 924 долари і два смарагди.

Обох чоловіків затримала поліція міста Ніш за підозрою у відмиванні коштів.

Довідково: Наумов очолював Головне управління внутрішньої безпеки СБУ з літа 2019 року до липня 2021 року.

Нагадаємо, Наумов виїхав з України за кілька годин до початку широкомасштабного вторгнення російських військ у ніч проти 24 лютого. Свою родину він евакуював з країни кількома тижнями раніше. Українські правоохоронці порушили проти нього кримінальне провадження за підозрою в держзраді, а також провели обшуки наприкінці березня в його квартирах в елітних житлових комплексах Києва.

1 квітня президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні заявив, що позбавив Наумова звання генерала за "антигероїзм". За даними джерел "Української правди", українське військово-політичне керівництво не знало в перші тижні війни, де перебуває голова СБУ Іван Баканов.

У жовтні 2020 року журналісти програми "Схеми" з'ясували, що родина Наумова придбала 3-кімнатну квартиру в елітному житловому комплексі у центрі Києва в чотири рази дешевше від ринкових цін.

У січні 2021 року затримали співробітника СБУ Андрія Расюка, якого звинувачували в підготовці вбивства "правої руки" Баканова – Наумова. Тоді в СБУ показали аудіозаписи прослуховування телефонних дзвіків колишнього заступника голови СБУ Дмитра Нескоромного, який, за версією слідства, замовив Расюку вбивство Наумова. На записах Нескоромний також вихваляє політику російського президента Володимира Путіна. Згодом Расюк розповів, що його катували, аби він підписав усі документи зі звинуваченнями проти нього.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, сбу, кримінал
В тему