9 Червня 2022
Новини

У Києві відновлять багатоповерхівку, в яку влучила ракета рф

У Києві відновлять багатоповерхівку, в яку влучила ракета рф
У Солом'янському районі Києва планують відновити багатоповерхівку, в яку зранку 26 лютого влучила російська ракета.
Роботи хочуть завершити до середини осені. Про це повідомив заступник очільника КМДА Микола Поворозник в ефірі «Еспресо».

За його словами, профільний заступник КМДА провів зустрічі з мешканцями будинку на проспекті Лобановського. Тоді визначили обсяги робіт, які, за його словами, вже почалися.

«Доведеться розібрати всі верхні поверхи, що нависають над діркою від влучення ракети. Ми спілкувалися з профільними інститутами та фахівцями, але поверхи потрібно розібрати й відбудувати заново», — сказав Поворозник.

Усі ці роботи мають завершити до середини осені. За словами заступника, загалом у Києві 11 будинків зі серйозними пошкодженнями, які потребують відновлення, решта будівель потребує заміни скла та ремонту дахів.

Мер Києва Віталій Кличко повідомляв, що у столиці пошкоджено майже 390 будівель, із них понад 220 — житлові будинки, решта — об'єкти соціальної інфраструктури: медзаклади, садочки, школи, установи соціального захисту, адмінбудівлі. Він пообіцяв виділити з місцевого бюджету майже 600 мільйонів гривень на реконструкцію та ремонт. Уряд обіцяв ще 200 мільйонів гривень.

Нагадаємо, російська ракета влучила у житлову багатоповерхівку зранку 26 лютого — на третій день повномасштабного вторгнення.

Ракета влучила у 17-18 поверхи, руйнування сталося з 17-го по 21-й поверх. Майже одразу після влучання рятувальники евакуйовували людей, оскільки була загроза обвалу конструкцій.

Внаслідок цього обстрілу ніхто не загинув. Декілька людей отримали поранення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: київ, війна з Росією
В тему

Останні матеріали